Apex Legends crossplay beta begynder den 6 oktober

cross play promo

Allerede i juni blev vi lovet crossplay i Apex Legends og nu kommer det endelig.

Respawn Entertainment offentliggjorde forleden at crossplay beta testing ville blive tilgængeligt på Origin, Xbox One og PS4 tirsdag d.6 oktober. Dette falder sammen med Apex Legends Aftermarket Collection Event samt en ny limited time mode kaldet Flashpoint.

Crossplay beta deltagere vil kunne tilføje venner til deres party og spille med spillere på alle andre platforme, og vennelisten vil indikere hvilke platforme vennerne spiller på. In-game chat vil desuden fungere på tværs af platforme, men cross-platform progression vil IKKE være understøttet i betaen. Det kan dog være at dette bliver ændret på et senere tidspunkt. Respawn udtalte at de vil snakke nærmere om det når Steam versionen af Apex Legends udkommer senere i år (crossplay bliver også tilgængeligt fra Steam når spillet launcher dér).

Skal du have en PS5? Her er en liste over alle de PS4 spil som gratis kan opdateres til at køre på din PS5!

 

For at sikre at konsolspillere ikke konstant bliver kørt over af spillere udrustet med mus og keyboard, vil matchmaking fortsat adskille PC og konsolspillere, selv efter crossplay går i luften. Desuden vil crossplay hold udelukkende blive matchet med runder på PC. Dette er med til at undgå at PC spillere ikke kommer til at vade ind i rene konsolspilrunder, men giver omvendt muligheden for at konsolspillere kan spille mod PC spillere på deres servere.

Spillere som helt vil undgå crossplay men blot spille mod spillere fra samme platform som dem selv, kan nemt og ubesværet slå crossplay fra i indstillingerne i menuen. Respawn advarer dog at dette kan lede til lange queue times da spillere der slår det fra kun vil blive matchet med andre spillere som også har slet det fra. Crossplay kampe vil være afhængige af hvor mange der vælger at spille med det, men det vil dog automatisk blive slået til når betaen begynder d. 6 oktober, og Respawn regner med at langt størstedelen af spillere vil lade det være slået til.

Apex Legends 2060x1159 1

Crossplay er selvfølgelig den helt store tilføjelse til Apex Legends dette efterår, men den nye Flashpoint mode lyder også til at kunne blive rigtig underholdende. Der vil ikke være nogle healing items under flashpoint. Istedet vil spillere regenerere deres hp og shield ved at stå i såkaldte flashpoint zoner, som vil være spredt udover Kings Canyon mappet. For at øge intensiteten yderligere vil den nye game mode også implementere Always Be Closing reglen. Ringen stopper simpelthen ikke med at lukke sig, så spillere bliver nødt til at holde sig i bevægelse.

Eventet tilføjer desuden 24 nye cosmetics til spillet, tilgængeligt til direkte køb gennem Event Apex Packs, og der vil være andre tilbud samt et eksklusivt eventprize track som man kan spille efter. Aftermarket Collection eventet kører frem til 20 oktober – nærmere detaljer kan findes på playapex.com